söndag 21 mars 2010

Hundutställning

Andrea, Zaphira och jag var på en liten hundutställning i lördags som var här i Karlstad i ett av ridhusen. Andrea har börjat tycka att det är jättekul att visa hund. Vi får nog försöka hitta någon kurs åt henne när hon blivit större.


Det var jättekul att visa Zaphira denna dagen för nu börjar hon visa lite terriertemperament. Sprang på i ringen och showade med stegen. Hoppas att den stilen kan sitta i tills utomhus utställningssäsongen i vår. Vi kom 3:a i terriergruppen totalt och med det är vi jättenöjda. Hon slog 6 andra terrierraser och det var två fullvuxna hanar som slog henne.

Det var en fotograf där och tog kort - så jag köpte två av henne. Tyvärr står hon lite som en "gunghäst" med frambenen. Men annars är jag nöjd med dem. Pälsen blev väldigt vit mot den blå bakgrunden - för så vit är hon inte egentligen.



I lunchpausen körde de klassen "barn med hund". Andrea visade Zaphira för första gången, hon ställer sej inte automatiskt rätt, utan där fick hon jobba lite för att få hunden med sej. Men det gick JÄTTEBRA !







De vann - lika stolta båda två. Ett stort påskägg med godis en lyckad dag för 9-åringen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så utrolig morsomt Elisabeth :) Bildene av Zaphira var bare nydelige selv om hun som du sier ser veldig lys ut. Hun begynner virkelig å bli flott nå når hun setter seg mer og mer. Andrea er en utrolig hyggelig og søt jente som vi liker godt, gratulerer så mye med dagen til dere begge. Andrea kan bli handler for min valp når som helst. Stor klem :)

Åstrands valpar sa...

Hej Hilde ! Jag visade Andrea din kommentar. "JAAA vad kul, eller tror du att hon säjer så bara för att vara snäll." Nu får du nog hålla i valpen, annars får du en minihandler som vill ta över. Andrea tycker inte att hon har någon egen hund. Det räcker inte att äga ett ben i Zaphira. Hon tycker att vi ska ta en kull så hon också får en egen hund. Kram tillbaka :)

Anonym sa...

Nei..jeg sier det ikke bare for å være snill :) Hun er riktig flink med hunder. Skjønner godt at hun ønsker en egen hund, dette har du jo gitt henne med morsmelken Elisabeth :) Her vil nok bare interessen øke etterhvert som tiden går. Og hva gjør det?, en sunnere hobby skal en vel lete lenge etter :)

softstream's blogg sa...

Andrea är verkligen bra på att "handla" hundar...klart att hon ska ha en egen hund om hon vill ;) (se bara hur bra det gick för mig när mina äldsta tjatade till sig Kajsa..).Håller med Hilde Andrea är en söt snäll tjej som vi också tycker mycket om-kul att hon gillar hundar så mycket!!!
Hälsningar Annika