söndag 30 maj 2010

Utställning i Eskilstuna

Trevlig dag med KANONVÄDER !!! Som vanligt ruskigt tidig start. Åkte från Karlstad runt 04.30, men trafiken flöt bra och vi var framme ca kl 7. Egentligen behöver man inte vara på plats så tidigt, men det är skönt att få en plats för tältet vid rätt ring, så man har koll på när man ska in, minskar stressen mycket! Vi var ett stort gäng, jag med Zaphira och Annika med flera hundar från sin uppfödning, Frazze och Fiona juniorhundar, mormor Ziba och en öppenklasshane Zappo samt vovvarnas mattar. Idag gick det jättebra för hela gänget. Frazze och Fiona fick båda CK och Fiona blev bästa juniorwheaten! Ziba fick en 1:a och gick inte vidare, men det är inte så konstigt, det var inte länge sedan hon hade valpar.

Zaphira gick det också bra för, hon blev bästa Wheaten-unghund med CK och med det är vi jättenöjda !!!


Zaphira kollar in hunden som står bakom i ringen, "du ser ut att vara en kul kompis". Man kan låta hundarna titta på varandra för att få dem att sträcka lite extra på sej.


Dommare Jennifer Kealy känner igenom Zaphira noggrant och ger detta omdömme. " Lovely head, correct bite, uses ears correct, good front, nice coat, but should prefer a darker shade, lovely allert showy bitch".


Se så förvånad jag ser ut, oj trodde inte att vi skulle vinna.

Tills nästa gång hon ska på utställning har hon fyllt 2 år och kommer då upp i öppenklass, och där är konkurrensen jättehård. Många många snygga hundar !!! Som dessutom är färdigväxta till kropp, själ och päls så nu får hennes "utställnings karriär" stå på vänt tills hon har hunnit växa ikapp en del.

Funderar för närvarande på att låta Zaphira bli parad i sommar. Men övriga livspusslet måste fungera innan - alltså jobb som innebär att vi har möjlighet att vara valpvakt. Hoppas att det löser sej annars får valpar vänta tills nästa gång. Mer om eventuella valpar längre fram alltså.
Zaphira ligger däckad i soffan - och själv är jag "snyggt" rosaröd, oj vad solen tog bra idag... Tack alla trevliga wheaten människor för en trevlig dag, och ett extra tack till Pia som hjälpte mej med att ta kort !

6 kommentarer:

Åsa sa...

STORT grattis!!!!

Helena sa...

G R A T T I S Elisabeth, Zaphira är jätte fin på bilderna. Stor kram Helena & Texas :)

Åstrands valpar sa...

Hade så önskat att Texas varit med. Han hade ockskå enbart haft en hane att konkurrera med om bästa haneunghund, så det tror jag att han hade tagit. Sen hade de två syskonen fått "duellera" om att bli bästa unghund, det hade varit kul ! Men det ska väl bli fler chanser att få göra det framöver. Pussa Texas från mej och vovvarna och krya på dej !

Fiona och Wilmer sa...

Tack för en trevlig dag. Vi var "duktigt" trötta när vi väl kom hem

Anonym sa...

Så gøy Elisabeth :)
Wow!! Gratulerer så mye :)
Stor klem

softstream's blogg sa...

Om du var lätt rosa var jag knall röd(röd/vit)..dagen efter så ryggade alla till först när de såg mig för att dean klämma fram den helt uppenbara kommentaren-har du solat..nej jag HAR VARIT PÅ HUNDUTSTÄLLNING o försökte hålla mig i skuggan så gott det gick-inte helt lätt då..Grattis till fin fina placeringen!!!Kram Annika