torsdag 5 maj 2011

Hurra nu har de kommit !!!

5 små underbara valpar !




I natt föddes Zaphiras små guldklimpar. I rask takt under 2 timmar, föddes först 2 tikar, sedan kom 1 hane, sedan ytterligare 2 tikar.





Valparnar är stora och starka och mycket hungriga ! Tikarna vägde mellan 269 - 291 gram och hanen vägde 320 g.




När man är valp så äter man tills man somnar sedan tar vi nya tag. Det är lugnt och tyst i valplådan - vilket tyder på att de får nog med mat.



Vår duktiga granne har hjälpt mej att fixa till valplådan. Nu har den en sarg inuti så att hon inte av misstag kan klämma en valp mot kanten.




Zaphira och tvättar och tvättar och tvättar....




En av tjejerna har lite mera färg - de övriga har nästan exakt samma nyans. När man ser dem som nyfödda så är det svårt att tänka sej att det ska bli guldlockiga glansiga hundar av dessa små bruna blanka korthårsvalpar.




Och hon tvättar och tvättar och tvättar....


Tyst och lugnt i valplådan. Till slut passar även Zaphira på att sova en liten stund.



Själv sitter jag och ringer runt för att se vilka som står kvar på listan av de som har beställt valp. En ska vi behålla själv och hon kommer att få bo hos Karin och hennes barn, mycket nära oss. Det är vi extra glada åt, så vi kan träffas ofta när hon lämnar huset. Men det är långt kvar dit som tur är !

6 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerer så masse Elisabeth, Mats, Erik og Andrea. SÅåååå utrolig moro at dagen endelig er her. For noen skjønne små nøster. 4 jenter og 1 gutt :) Gleder oss til å følge kullet videre. Stor klem :))

Karin D sa...

Grattis . Känns lugnt att du fixat sargen i valplådan.Ha det bra så ses vi på tisdag! /Karin

Fiona och Wilmer sa...

Grattis till valparna

Helena sa...

Oj vad vi har väntat och längtat och nu kommer som alltid från dig Elisabeth :) Massor av fina bilder och text. Vilka söta valpar & en stolt Zaphira....
S T O R T G R A T T I S
Från Brorsan Texas med familj

Lotta Thalin sa...

Grattis till de nya små liven!
Det ska bli roligt att följa dem:)

Åsa sa...

GRATTIS till valparna!!!!
Stor puss från morfar Dingo & Co