söndag 15 maj 2011

Oj vad de växer

De här första 2 bilderna tog jag igår



Gullig sovstil eller hur ?
Tror att det var tur för Zaphira, att de bara var 5 valpar... Vet inte om hon hade orkat mata fler stora hungrig valpar. Det är imponerande vad de äter och växer. Nu ligger de mellan 760-890 gram. Det innebär att de nästan har lyckat dubbla sin födelsevikt två gånger på nio dygn !!!



Zaphira börjar verkligen bli mager - fast vi stoppar i henne extra gott, förutom hundfodret. Men om 11 dagar till kan vi börja med smakportioner av valpmat.


Jag har jämfört med Zaphiras kull när de var små och den här kullen är lika stor idag när de är 9 dygn som hennes var vid 16 dygn... Men underbara är de de små tjockisarna.

Se nu har öronen börjat vika ner sej, så de ser ut som riktiga hundar. Men inte allas öron har tippat rätt ännu, men det kommer inom några dagar.


2 kommentarer:

Helena sa...

Valparna är SUPER SÖT men är du säker på att inte pappan är Mastiff? :)Vi hoppas de inte äter upp hela lilla Zaphira. Låter bra att börja med smakportioner så fort det går.... :)
Stor kram
Helena & Texas

Åstrands valpar sa...

Dom är livliga och pigga så jag tror att bara de får ögon och kommer upp på tassarna så kommer de att springa av sej. Det kommer säkert att bli liv i luckan. Ser så fram mot när man kan börja se lite mer olika personligheter osv. Pappan är en kavat och pigg kille, mycket vilja där, så jag hoppas han har ärvt ner lite av sin fina personlighet. Är fortfarande lika förälskad i den hanen... Ska ni ha någon fotbollsturnering i närheten i sommar så ni hinner titta på dem innan de flyttar ?
Kram på er !