måndag 6 juni 2011

Namnen klara

Förra kullen var temat Z nu blir temat Gudar på A - hoppas att ni gillar namnen. I sina nya familj  kommer säkert valparna ha helt andra namn. Men jag tyckte att det var kul med ett teama.

HANENS NAMN

* Apollon. Näst Zeus den främste av gudarna, son till Zeus och Leto, tvillingbror med Artemis. Han räknas främst som spådomskonstens, ljusets, vishetens och skaldekonstens gud. Han vakade över naturen, odlingen och boskapen.



TIKNAMN


*Afrodite (grekiska Αφροδιτη "stigen ur skum"), kärlekens och skönhetens gudinna i den grekiska mytologin. Afrodite var skönhetens, kärlekens och sexualitetens gudinna och motsvaras av Venus i romersk mytologi

*Athena eller Pallas Athena var vishetens och krigets gudinna i grekisk mytologi. Hennes attribut var sköld, lans, olivträd och uggla.

*Aurora. I romersk mytologi morgonrodnadens gudinna. Hon färdas i en två-eller fyrspänd vagn framför solen på dess himmelsbana. I grekisk mytologi har hon namnet Eos.

* Aglaia. Tillsammans med sina systrar Eufrosyne (lycka) Thalia (blomster-bringaren) var Aglaia (ljus, prakt) den yngsta och vackraste av de tre gracerna, en triad av kvinnliga gudomar som beskyddade växtligheten.

2 kommentarer:

Åsa sa...

Valparna kommer att bli som Gudar med så bra namn!!!!

Åstrands valpar sa...

Tackar ! Ja som de små terriers de är - självförtroendet är det inget fel på. Här kommer vi och svansarna rakt upp !