söndag 29 april 2012

Utställning i Västerås

Japp då har man gjort det igen - åkt på utställning. Med två mycket olika hundar och dottern Andrea som liten hjälpreda. Hon har tagit bilder med min mobil och pratat med hundarna. Junioren Siri ( Astrands Athena ) som aldrig varit på utställning förut. Tyvärr har vi tränat på tok för lite - men för henne var detta endast en testomgång. Sedan naturligtvis hennes mamma Zaphira.
Siri fick fin kritik och kom 3:a av 6 junior tikar, med betyg Very good. "Mycket god typ. Feminint huvud som kunde ha lite mer styrka i  nospartiet. Bra ögon, öron & bett. Mycket god hals, lovande förbröst, bra bröstkrogsdjup, längd och volym. Goda vinklar bak. Rör sej med mycket bra parallellitet och steg". Detta gick bättre än väntat med tanke på att vi inte har tränat så mycket. Hon behöver växa till sej sa trevliga domare Cindy Pettersson och det har hon mycket rätt i.

Sedan var det Zaphairas tur. Tyvärr gick jag för snabbt med henne så hon tog några galoppsteg och travade inte så bra som hon brukar göra hemma. Domaren sa att hon är en typisk excellent hund, men då måste hon gå ordentligt och det förstå jag, inte hundens fel som vanligt, utan en för uppvarvad matte... Men en superfin kritik fick hon: "Utmärkt typ, storlek & proportioner. Välproprotionerligt huvud. Bra öron, ögon & bett. Mycket god hals och skuldra. Bra bröstkrogsdjup, volym & längd. Välvinklad bak, utmärkt pälskvalitet. Vill ha renare rörelser för en högre premie."
Zaphira ser Andrea i publiken
Här ser man "galopp stegen "
På vägen hem stannade vi och luftade oss och vovvarna i den härliga vårsolen.

Tre goa tjejer som njuter i vårsolen !


 Äntligen hemma efter 2 timmar i bilen. Upp på studsmattan och göra kullerbuttor - både Andrea och Zaphira...

Siri är utvilad efter resan och vill genast busa och mamma Zaphira låter henne hållas som vanligt. När hon tröttnar på den busiga dottern hoppar hon upp i min solstol.

Inga kommentarer: